Truca'ns !! 972 108 738

TERRA SANTA

Què inclou i no inclou

INCLOU:
Avió, classe turista, companyia aèria EL AL: Barcelona – Tel Aviv– Barcelona.
Taxes aèries i d’emissió a data actual.
Taxes de carburant a data actual.
Trasllat, visites i excursions en base autocar privat de luxe.
Pensió completa tal i com està indicat en el programa de viatge.
Estada en confortable hotel de 3* i 4* en habitacions dobles.
Totes les entrades a museus i monuments esmentats.
Guia local oficial de parla hispana durant tot el viatge.
Reserva de les eucaristies en els llocs indicats.
Assegurança turística de viatge i de cancel·lació.

NO INCLOU:
Serveis no especificats en el nostre apartat anterior: extres personals en hotels i restaurants com cafès, begudes, TV de pagament, mini bar, room service, telèfon, etc.
Visites i entrades a monuments i/o museus no esmentats en el programa de viatge.
Donatius a esglésies, etc.
Propines.

Documents adjunts

Consulta la disponibilitat d'aquest viatge


Itinerari del viatge

Dia 1r ORIGEN – AEROPORT BARCELONA – TEL AVIV – GALILEA
Sortida en direcció a l’aeroport de Barcelona per agafar el vol amb destinació Tel Aviv. En arribar, trobada amb el nostre guia qui ens donarà la benvinguda al país i a la ciutat i amb el nostre autocar privat que ens conduirà cap a la regió de la Galilea, que serà el nostre primer contacte amb el país.

Ja ens trobem a Israel, la Terra Santa ens acull per començar el nostre camí de fe, cultura i història. En aproximadament un parell d’hores de ruta arribarem a la ciutat de Tiberiades. Serà la nostra base d’operacions per conèixer a fons la Galilea i altres zones del nord del país.

Trasllat cap a l’hotel per instal·lació de maletes. Sopar i allotjament.

Dia 2n LA GALILEA : LA INFÀNCIA DE JESÚS
Esmorzar bufet i ruta cap a Nazaret on trobem l’antiga ciutat de Sèpforis, ubicada en una zona muntanyosa de la Baixa Galilea, a mig camí entre el Mar Mediterrani i el Mar de la Galilea. Aquí va ser el lloc on l’any 55 a.C Aulo Gabinio, governador de Síria, va establir un dels cinc sanedrins o consells administratius de Palestina, prova de la importància que ja tenia aquesta ciutat abans del naixement de Jesús. Segons la tradició aquesta va ser la ciutat de Sant Joaquim i Santa Anna, i aquí va néixer la Verge Maria. Va ser capital de Palestina i la ciutat més important de la Galilea i encara que va ser destruïda per un terratrèmol, conserva magnífics mosaics.

Continuem el nostre camí fins arribar a la ciutat de Natzaret. Primer de tot ens aproparem a la Muntanya del Precipici, també conegut com Muntanya de la Precipitació. Segons la tradició fins al cim d’aquesta muntanya el poble va perseguir Jesús. Des de dalt, on el precipici s’obre sobre la Vall de Jizreel, es podrà gaudir d’unes magnífiques vistes. Desprès visitarem l’Església de Sant Gabriel. És l’església ortodoxa grega de l’Anunciació, construïda a finals del segle XVII sobre les restes d’altres tres esglésies. Conté una cripta amb un pou d’aigua, el qual és l’origen de la Font de Maria (nom que també rep aquesta església). Aquí fou, d’acord amb la tradició, on l’arcàngel Gabriel es va presentar per primer cop davant de Maria.

A continuació ens adreçarem cap a la Basílica de l’Anunciació, el santuari cristià més gran en el Mitjà Orient. L’actual basílica està construïda en dos nivells. El superior, que segueix el contorn de la catedral creuada del segle XII i reconstrueix parcialment els absis de la part oriental. I al nivell inferior és on es conserva la gruta bizantina, on es va produir l’Anunciació. Celebració de l’eucaristia. Després visitarem l’Església de Sant Josep, lloc venerat pels judeocristians com la Casa de la Sagrada Família. Compta amb un baptisteri paleocristià força impressionant. L’actual església, de planta basilical, va ser construïda al 1914, sobre les runes d’una església creuada.

Farem el dinar en un cèntric restaurant. Finalitzem la jornada d’avui amb la visita de Canaa. En aquest lloc és on Jesús va fer el seu primer miracle: va transformar l’aigua en vi. Ens apropem a un moment molt simbòlic i especial: La cerimònia de renovació de les promeses matrimonials.

Tornarem a Tiberíades. Sopar i posterior allotjament.

Dia 3r LA GALILEA: VIDA PÚBLICA DE JESÚS
Esmorzar bufet en el nostre hotel. Aprofitant la tranquil·litat de les primeres hores del matí ens disposarem a fer un agradable passeig en vaixell per les tranquil·les aigües de la Mar de la Galilea. El nostre vaixell ens recordarà els de l’època de Jesús. A destacar és que l’entorn natural que l’envolta quasi bé no ha canviat des de que Jesús i els seus deixebles pescaven i vivien en les seves ribes. A continuació ascendim a la Muntanya de les Benaurances, lloc del Sermó de la Muntanya. Celebració de l’eucaristia en els jardins de l’església, construïda de forma octogonal com a símbol de les Benaurances.

A Cafarnaum, la ciutat de Sant Pere podrem conèixer les runes de la seva casa i també la Sinagoga, construïda sobre la que Jesús va freqüentar. La ciutat es mencionada per primer cop en el Nou Testament i ocupa un lloc important en els relats dels Evangelis com el lloc on Jesús va viure durant gran part del temps que va estar a la Galilea. Molt a prop trobem l’església de Tabgha, recorda el lloc de la multiplicació del pa i els peixos. Destaca un preciós mosaic del segle IV que representa el Miracle de Jesús. Al costat del llac s’aixeca l’església de Mensa Christi; és aquí on tenia el seu moll Simó Pere.

Dinar en restaurant. Per la tarda viatjarem en el nostre autocar, a través de la baixa Galilea, fins arribar al Mont Tabor, lloc que va constituir una important frontera tribal a la bíblia hebrea. Els últims quilòmetres fins arribar al seu cim els farem en un taxi ja que la carretera que puja fins a dalt és molt estreta i amb diverses corbes. En aquest indret es commemora la Transfiguració del nostre Senyor, un esdeveniment descrit a l’Evangeli en el que Jesús es transfigura en una muntanya i parla amb Moisés i Elías; Pere, Santiago i Joan varen ser els testimonis. Visita de l’església franciscana de la Transfiguració, que va ser acabada de construir l’any 1924 per l’arquitecte Antonio Barluzzi, conegut amb el sobrenom de “l’Arquitecte de la Terra Santa”, sobre les runes d’una antiga església bizantina i una església del segle XII de l’època de les Creuades.

Tornada cap a Tiberíades. Sopar i allotjament al nostre hotel.

Dia 4t LA GALILEA – MASADA – MAR MORT – JERUSALEM
Esmorzar bufet i sortida en direcció sud. Baixant per la vall del Jordà arribarem a Qasr El- Yehud, o Bethabara, lloc on segons els evangelis ens situa el moment del Baptisme de Jesús per Sant Joan Baptista. Allà es podran renovar les promeses del Baptisme. Les ribes del riu Jordà seran el testimoni d’aquest moment tan emblemàtic. A prop trobem la fortalesa de Masada. És el símbol de la resistència jueva davant de la dominació romana. Ascendirem al seu cim en telefèric i es visitaran les runes del grandiós palau que Herodes va construir en aquest indret per a la seva recreació personal. La visita a Masada, a més de gaudir d’unes vistes espectaculars, ens permetrà profunditzar i comprendre millor la figura d’Herodes que tanta importància va tenir en molts dels esdeveniments de la vida de Jesús.

Dinar en restaurant de la zona de Qumram. Situat a dos quilòmetres del Mar Mort, sobre els penya-segats que es troben darrera l’estreta franja costera, Qumram es posiciona a 275 metres sota el nivell del Mar Mediterrani. En aquest lloc situat al costat del desert en van trobar, els famosos “Rotllos o Manuscrits del Mar Mort”. Els essenis vivien en comunitat dedicats a l’estudi i cal destacar que la seva vida era molt austera. Continuació cap al Mar Mort, el lloc més baix de la terra, ocupant la part més profunda d’una depressió tectònica travessada pel Riu Jordà i que també inclou el llac de Tiberiades. També rep el nom de Llac d’Asfaltites, pels dipòsits d’asfalt que es troben a les seves ribes, coneguts i explotats des de l’edat mitjana. Tindrem temps lliure per poder gaudir d’un bany. L’alt contingut en sal de les seves aigües farà que el nostre cos floti. L’experiència és única i gratificant; no deixin perdre l’oportunitat d’aquest bany!

Continuació del nostre camí; deixem enrere el Mar Mort per endinsar-nos a la zona del desert de Judea. Seguidament ens disposarem a ascendir a Jerusalem. Arribada a la ciutat tres cops Santa i Cerimònia de Benvinguda des del Mirador del Mont Scorpus, des d’on saludarem a la ciutat.

Trasllat a l’hotel de Jerusalem i distribució d’habitacions. Sopar i allotjament.

Dia 5è JERUSALEM – BETLEM
Esmorzar bufet en el nostre hotel. El nostre autocar ens deixarà a la cimera de la muntanya de les Oliveres. A peu, al igual que en un diumenge de Rams de fa 20 segles, descendirem poc a poc en direcció a la Vall del Cedró. En aquesta muntanya es troben molts llocs representatius com: el lloc de l’Ascensió, hi trobarem un petit santuari que marca el lloc des d’on Jesús va ascendir al cel, l’església del Pater Noster, aquest és el lloc on Jesús va ensenyar als seus deixebles l’oració del Pare Nostre; l’església del Dominus Flevit des d’on Jesús va contemplar la ciutat santa i va plorar per ella en un diumenge de Rams i el Cementiri Jueu.

Al peu de la muntanya trobarem l’Hort de les Oliveres on es conserven oliveres mil·lenàries, segons experts i creients, són considerats els ceps de les oliveres de l’època de crist i la Basílica de l’Agonia o de les Nacions, que va ser erigida l’any 1924 en el lloc tradicional del Jardí de Getsemaní. La basílica conserva una secció de la base rocosa identificada com el lloc en el que Jesús va estar orant sol a l’hort la nit de la seva detenció. Finalitzem el matí coneixent l’Església de la Tomba de Maria, segons la tradició ortodoxa, allà es troba el lloc exacte on el cos de la Verge Maria va descansar per tres dies, i la Gruta de Getsemaní.

A continuació anem cap a Betlem, lloc molt significatiu pels cristians d’arreu del món per ser el lloc de naixement de Jesús de Natzaret. En els seus orígens la població pertanyia a la tribu de Judà. El primer esdeveniment notable és que fou el bressol del Rei David. Però el realment important és que aquí va ser el lloc on els profetes havien anunciat que naixeria el Messies. Arribada al punt de control de Betlem, haurem de canviar de guia ja que entrarem a territori de l’autoritat de Palestina. No oblidin de dur a la mà el seu passaport, és imprescindible.

És hora de dinar. Anirem a un restaurant propietat de palestins cristians. És una manera de solidaritzar-nos amb els cristians de la Terra Santa. Seguidament, visita de la Basílica de la Nativitat de Betlem. És un dels temples cristians en ús més antics. En l’actualitat, la basílica és la combinació de dues esglésies construïdes segons la tradició en el lloc on va néixer Jesús. Està administrada per l’església catòlica i l’ortodoxa grega, encara que avui en dia és un lloc sagrat tant pels cristians com pels musulmans. Celebració de l’Eucaristia. Més tard coneixerem el Camp dels Pastors.

Tornarem cap a Jerusalem. Sopar i allotjament al nostre hotel.

Dia 6è JERUSALEM
Esmorzar bufet en el nostre hotel. Iniciem la jornada visitant la propera localitat de Ein Karem, on San Joan Baptista va néixer segons la tradició cristiana. Aquí es troba l’església dedicada al Sant i a la part alta del poble se situa l’Església de la Visitació, segons la tradició cristiana aquí va ser on va concebre de forma miraculosa Santa Isabel i va donar llum a Sant Joan Baptista, qui anunciés l’arribada de Jesús i va batejar. Estant en cinta, Isabel va rebre la visita de la seva cosina, Maria, qui també estava embarassada de Jesús.

Per continuar les nostres visites, tornem al cor de la ciutat santa. En plena Via Dolorosa, trobem l’església de l’Ecce Homo. Descendirem sota en nivell de la ciutat actual per poder sentir sota els nostres peus les lloses del Lithóstrotos o pati de la Torre Antònia. En aquest lloc Jesús va ser maltractat pels soldats i va començar el seu Via Crucis. A prop, a la Piscina de Betesda (casa de les Misericòrdies) o Probàtica recordarem el miracle al Temple per un canal i utilitzava les seves aigües. L’església de Santa Anna ens impressionarà per la seva senzillesa, és un dels millors exemples d’església creuada i és important destacar que la seva acústica és simplement excepcional. Algunes històries antigues conten que aquesta basílica va ser construïda sobre el lloc on va néixer Santa Anna. Altres versions mencionen que va ser el lloc on Santa Anna i Sant Joaquim varen viure.

Dinar en restaurant. Per la tarda ens aproparem a la Muntanya de Sió, fora de les muralles de la ciutat. Aquesta muntanya està tradicionalment lligada al Rei David, de qui s’assegura que fou enterrat allà, i també lligada a la vida de Jesús i els seus deixebles. 

Visitarem l’església de la Dormició de Maria. El sostre negre i cònic de l’abadia és el punt més alt de la muntanya. A l’altar major hi ha un mosaic daurat que representa a la Verge i al nen. A la cripta es troba una impressionant estàtua de mida natural de Maria dormint, feta de fusta cirerer i ivori.

Desprès de passar per la Tomba del Rei David, arribarem al Cenacle. És en aquest lloc on Jesús i els seus deixebles varen celebrar la seva festa de Pasqua, l’últim Sopar abans que Jesús fos jutjat. Celebració de l’eucaristia a la Capella Franciscana del Cenacle. També visitarem l’església de Sant Pere in Gallicantu o Casa de Caifàs. En aquest lloc és on van portar a Jesús després de ser arrestat i on Pere el va negar tres cops abans del cant del gall. Aquesta església es troba construïda sobre les runes de la Casa de Caifàs, on Jesús va ser presoner.

Ens aproparem a conèixer els secrets del Barri Jueu i del Mur de les Lamentacions. És sagrat pels jueus degut a que actualment és el lloc més proper al Sancta Sanctorum de l’antic Temple de Jerusalem, al que ells poden accedir.

Sopar i allotjament al nostre hotel.

Dia 7è JERUSALEM
Esmorzar a l’hotel. Aquest matí sortirem molt aviat del nostre hotel per entrar a la Ciutat Vella, que estarà en total silenci, abans que els mercaders i habitants envaeixin la Via Dolorosa. Iniciarem el Via Crucis o Estacions de la Creu que són 14 estacions o parades que recorden o representen situacions que Jesús va sofrir per la salvació de l’home. Finalitza al interior del Sant Sepulcre, on celebrarem l’eucaristia. Conegut amb el nom de Gòlgota és el lloc on, segons els evangelis, es va produir la crucificació, enterrament i resurrecció de Crist. També és coneguda amb el nom de la Basílica de la Resurrecció. Aquesta basílica, un dels centres més sagrats del Cristianisme, ha estat un important centre de pelegrinatge des del segle IV. Avui dia alberga la seu del Patriarca Ortodox de Jerusalem.

Seguidament ens espera una cita amb la història més propera i recent del poble jueu. En el Museu de l’Holocaust (Yad Vashem) tindrem la oportunitat d’intentar conèixer els perquès de la barbàrie. Va ser aquest el lloc que el Papa Joan Pau II no va voler deixar de visitar en el seu viatge a la Terra Santa. Aquest museu exposa la història de l’holocaust a través de fotografies, objectes, documents i recursos audiovisuals. La presentació, que és de manera cronològica, mostra l’avanç de la política nazi anti-jueva, des de la persecució fins a la creació dels guetos i els assassinats massius de manera sistemàtica.

Dinar en restaurant local. A la tarda visitarem la Maqueta de Jerusalem en temps de Jesús, que es troba actualment en el Museu d’Israel. Aquesta maqueta representa l’antiga ciutat amb una gran precisió. Dins el recinte conegut com el Museu del Llibre tindrem la oportunitat d’admirar els rotllos originals que es van trobar al Mar Mort.

Sopar i allotjament a l’hotel.

Dia 8è JERUSALEM – TEL AVIV – AEROPORT DE BARCELONA – ORIGEN
Esmorzar bufet a l’hotel. Temps lliure per les darreres compres. Més tard, trasllat al aeroport de Tel Aviv. Tràmits de facturació assistits pel nostre personal. Sortida en un vol regular amb destí a Barcelona. Un cop arribats a l’aeroport de Barcelona ens traslladarem fins al lloc d’origen.

FOTOS DEL VIATGE

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies